Inspirasjonskilder i Norge

VEGANSKE SIDER

Veganmisjonen
Jane elsker mat, og det er vanskelig å ikke elske Veganmisjonen.  På denne siden finner du fantastiske oppskrifter med praktiske råd. Veldig gode søke, og navigerignsmuligheter.  Hun beskriver det hele best selv: nom, nom, nom, nom, nom!
http://www.veganmisjonen.com
 
Veganeren
Cathrine er gift med en veganer og veganer selv. På denne stilrene siden finner du lett ut at vegansk mat handler om langt mer enn salat og linsegryte. Hun kommer også med gode tips, og dette er også en vann-i-munnen-side.
http://www.veganeren.com
 
Mer Kål, Mindre Jål
Gutta bak Mer Kål, Mindre Jål er proffe kokker og har blant annet deltatt i TEDx, gitt ut en super kokebok og legger ut kokkevideoer på youtube. Deres filosofi er enkel: det skal være en positiv opplevelse å lage mat, den skal smake godt, og det er enkelt.
www.merkål.no

VegaNicolai
Dyrevern, kosthold og ikke minst vegansk livsstil. Bak siden VegaNicolai finner du en ung mann med et brennende engasjement. For det meste går det i oppskrifter på siden, men VegaNikolai legger ikke skjul på sine politiske preferanser.
http://veganicolai.com/

Basisk mat
Jartrud serverer oppskrifter på vegansk mat uten mel og sukker. Hun er engasjert og opptatt av god mat og god helse. Bloggen tyder også på at denne spreke kvinnen også er opptatt av det gode liv, og en tur innom siden er nesten som å reise på ferie til middelhavet.
http://basiskmat.com/

Vegetarbloggen
Mari savnet gode vegetaroppskrifter på nett, og tok suppeskjea i egne hender. De fleste som har søkt etter en vegetarrett på nett har havnet på hennes blogg. Fantastiske mengder med informasjon og et hav av valgmuligheter innenfor alle type retter.
http://vegetarbloggen.com
 
Veganbohemen
En blogg om vegansk livsstil, mat, interiør, økologi og kunst. Det blogger den unge kunsterinnen om, og dermed er det duket for en blogg med spennende oppskrifter, dyrevelferd og tapeter. Vel verdt en tur bloggen der alt fra ferdigpizza, ost og sminke blir testet. Alt vegansk selvfølgelig.
http://veganbohemen.blogspot.no

Kikertterroristen
Kikertterroristen har dessverre lagt ned bloggen, men innholdet står der fremdeles, og du finner gode tips, oppskrifter, nyttige råd. Skal du til Island, eller på en annen ferietur? Da kan det være greit å se om ikke den grønne terroristen har vært der allerede og kan gi deg tips.
http://kikertterroristen.blogspot.no/
 
Living Natural Vegan
Pia skriver på engelsk og gir råd og tips om hvordan det er å være veganer. Det er helseråd, treningstips, anmeldelser og mye mer. Hun legger også ut youtubevideoer og sitater. En side for den som vil lære om vegansk livsstil og veganisme på Engelsk.
http://livingnatural-vegan.com/

Siljes reise
Silje har gitt ut kokebok og fylt bloggen med inspirasjon og fornøyelige innlegg siden 2010. Hun guider deg gjennom butikken, lager søtsaker og middagsretter. Den smilende bloggeren har en skarp penn og godt humør. Anbefaler å reise innom!
http://siljesreise.com/
 
Veganmannen
Veganmannen aka. Thomas er kjent fra Den Store Kakekrigen. På GodmorgenNorge har han vist TV-kokken Wenche og de tusen hjem hvordan man lager skikkelig julemat. Med sitt glødende engasjement og lure smil har han blitt favorittkokken til Lise Myhre, skaperen av Nemi.
http://www.veganmannen.no/
 
Spis grønt, spis godt 
Opplysningskontoret for matglede kan ikke bli mer enig: - spis grønt, spis godt! Vakre bilder, og mange gode søtsaker, men også tips om sylting og baking. Du finner også middagsretter i bloggen til Bente fra Trondheim. Ja, du finner inspirasjon på denne bloggen.
http://spisgront.wordpress.com/
 
Veganerliv
Kaja har vært veganer siden oktober 2008. Hun skriver mye interessant om hvorfor hun mener det er viktig, og hvordan du kan leve veganerlivet riktig. Du finner også mange gode oppskrifter, og annen nyttig informasjon. Enda en sjarmerende blogg.
http://veganerliv.com/
 
Vegankontoret
Denne juristen har et litt annerledes kontor. Papirer, post-itlapper og binderser er byttet ut med kjeler, forkle og kjevler. Lurer du på hva hing, miso og soyaprotein er? Svaret finner du hos denne koristen (ja, ikke bare jurist), som vil lære deg å lage vegansk iskrem.
http://www.vegankontoret.com/
 
Men hva spiser du egentlig?
Spørsmålet er stilt til de fleste som nevner at de er veganere eller vegetarianere. For hva spiser vi egentlig?  Det prøver Adele å gi folk svaret på med glimt i øyet. Hun har funnet ut at hun sparer penger på å være, men hun gjør det selvsagt mest av alt for dyrene.
http://www.menhvaspiserduegentlig.com/
 
Bevisst Forbruk
Vil du ta mer bevisste valg som forbruker? Da er dette siden for deg. Vi er alle forbrukere, og det er en jungel der ute. Derfor kan denne siden være nyttig for deg som ønsker å ta litt mer bevisste valg i hverdagen. Hvem vil vel egentlig ikke det?
http://bevisstforbruk.com/
 
Dyrerettighetsaktivisten
Siden ser dessverre ikke ut til å bli oppdatert, men har du mistet en katt, eller lurer på hvordan demonstrasjonen mot sirkusdyr har gått? Da kan du se på denne siden. Det er i tillegg mye informasjon om veganisme og dyrevelferd.
http://dyrerettighetsaktivisten.com/
 
Vegan.no
Mange lurer rett og slett på hvordan og hvorfor. Det er veldig naturlig siden de færreste av oss har vokst opp med veganisme. Nå trenger du ikke å lure lenger. For svarene du leter etter finner du på denne siden. Se også eget hefte på siden om akkurat dette: hvordan og hvorfor veganisme?
http://www.vegan.no
 
Meatless
Enda mer inspirasjon! NOAH - for dyrs rettigheter har laget denne siden om hvorfor man bør være kjøttfri og hvordan man kan få det til. Siden er meget inspirerende og du får noen riktig gode råd på veien til en kjøttfri hverdag.
http://www.dyrsrettigheter.no/meatless/
 
Salatnerd
Nerden er Tonje, og hun gjør det fordi salat er kult. Med humor og fantastiske oppskrifter forfører hun leseren inn i en kjøttfri verden. Skal du til Trondheim er denne bloggen verdt en tur innom. Her finner du egen guide til hvordan du kan manøvrere seg rundt i byen for å bli en mett veganer.
http://salatnerd.wordpress.com/

Gå Vegan Catering
Du hørte riktig! Skal du ha bryllup, dåp, konfirmasjon eller bare kose deg med venner? Her finner du et vegansk Cateringbyrå som gjør jobben for deg. Du kan lene deg tilbake og få de beste retter levert rett hjem. Bon apetitt og god feiring!
http://www.gaavegan.no/
 
Indisk veganmat
Det finnes! Tro det eller ei, men her har vi altså en blogg som har spesialsert seg på indiske vegetar-retter. Oppskrifter og tips til hvordan du skal lage det mest mulig autentisk finner du i denne bloggen.
Ska det være en Aloo raita, eller kanskje en chutney? Tror jeg velger palak paneer i dag.
http://indiskvegetar.com/

 

VEGETARISKE SIDER

Veggisbloggen
Veggisbloggen er på nynorsk, og vil gi deg inspirasjon (akkurat som oss i OMG). Her finner du fantastisk mye god mat og informasjon om hvordan du kan lage fullverdige retter uten kjøtt. Vel verdt turen, og absolutt en dyktig mat- og formindlingskunstner.
http://veggis.samaraga.com/
 

Green Bonanza
Mia viser deg hva hun får ut av grønnsakene hun handler på markeder i Oslo og hvordan du skal gjøre det. Hun har vært vegetarianer i over 10 år og deler mye av sin erfaring med sine lesere. Fristende bilder og forstålige oppskrifter. 
http://greenbonanza.com/


Mjuuugly
Allergivennlig og dyrevennlig mat. En god del rawfood, og noe annet. Bloggen har mengder av informasjon fra helt tilbake siden 2010. Det kan lønne seg å bruke en sikleklut når du er inne på siden fordi bildene ser sykt gode ut. Det sprøeste er at flere av dem er sunnere enn middagen de fleste spiser!
http://mjuuugly.blogg.no/
 
Vegetarmat.org
Delikate oppskrifter alle kan lage! Det er i tilegg en del artikler på siden med informasjon om stevia, gluten, sprøytemidler og lignende. Du finner også bokanmeldelser og lignende. Dette er en side som kan bidra til at du kutter ned på kjøttforbruket.
http://vegetarmat.org/
 
Ekstremt Bra
Ekstremt bra er laget av Hanne, og det er utrolig fint. Hun liker å lage god mat, men blogger også om andre ting hun liker. Som festivaler, Tøyenbadet og livet generelt. Hovedsaklig går det i plantebasert mat, og det synes Veggispreik er ekstremt bra.
http://ekstremtbra.com/
 
Baconlover goes vegetarian
Ja, du hørte riktig! Selv de som elsker bacon kan gjøre noe med det. Stikker du innom denne bloggen kan det hende du også blir inspirert til å prøve. Hvorfor ikke sier vi. Det er utrolig mange fristelser der ute som ikke innebærer død gris.
http://baconlovergoesvegetarian.blogspot.no
 
Ideatroll
Idatroll er en av administratorene på Veggispreik, og hun skriver en del om vegetarmat og veganisme. Det er også andre betraktninger, og sterke meninger. Mange innlegg kommer i stort tempo. Hvorfor ikke ta turen innom og bli inspirert av oppskriftene hennes?
http://ideatroll.blogg.no/oppskrifter.html
 
Fuzzveien
Her finnes du historien om hvordan det er å leve et grønt liv i kollektiv på Lillehammer. Lars som startet opp Veggispreik er en av bidragsyterne. De er glad i å lage mat, men klarer ikke å følge oppskrifter. Skal du til Lillehammer, så ta kontakt med denne gjengen!
http://fuzzveien.wordpress.com/category/mat/

Grønne Jenter
Grønne jenter er et annet kollektiv som ligger i Oslo. De viser deg hvordan du kan få mer ut  av de minste ting, og omformer saker til helt nye freshe ting. Dette er en morsom og inspirerende blogg med mange freshe oppskrifter.
http://gronnejenter.no/category/mat/
 
Vegetarløperen
Hilde løper og løper og løper, men spiser ikke kjøtt, og nesten ingen animalske produkter i det hele tatt. Går det virkelig an? - Ja, selvfølgelig går det an. Hun får i seg nok næring og proteiner. Du kan lære mer om hvordan hun gjør det på bloggen hennes.
http://vegetarloperen.wordpress.com/

 

FORENINGER OG ORGANISASJONER

Norsk vegetarforening
På Norskvegetarsamfunn sine sider kan du finne drøssevis med informasjon, inspirasjon, fakta, intervjuer,  og mye mer. Det er også mulig å bli medlem, og hjelpe dem i å bidra med å gjøre vegetarisk mat tilgjengelig over det ganske land.
http://www.veg-veg.no/
 
Norsk Vegansamfunn
Norsk vegansamfunn er gratis å melde seg inn i, og man må ikke være helt vegansk for å være med. De jobber for å fremme vegansk livsstil, og anmelder restauranter, lager reportasjer, gir oppskrifter og annen nyttig informasjon. En flott gjeng med ståpåvilje.
http://www.vegansamfunnet.no/


#vegetar #vegan #mat #inspirasjon #kjøttfri #tips #miljø #miljøvern

2 kommentarer

Jartrud

08.03.2014 kl.04:10

Så bra jobba! Veldig praktisk med en slik oversikt og den er både oversiktlig og informativ :-)))

Karianne

08.03.2014 kl.04:37

Sier meg enig med Jartrud. Gleder meg til å følge med videre :)

Skriv en ny kommentar

veggispreik

veggispreik

31, Lillehammer

Opplysningskontoret for matglede (OMG) skal inspirere målgruppa til å redusere kjøttforbruket og å spre glede gjennom å fremme måltidets posisjon og betydning. Alle som kan lese dette, og som får i seg næring er i vår målgruppe. Vi retter særlig fokus mot den gruppen som er i stand til å velge hva de får i seg, men vi vil også nå grupper som bestemmer hva andre spiser.

Kategorier

Arkiv

hits